Bette Gers

Diëtiste

In 2007 studeerde Bette af als diëtiste. Intussen gebeten door de sportmicrobe, besloot ze zich verder te specialiseren tot sportdiëtiste in Nederland, waar ze in 2008 afstudeerde. Met het oog op een nog betere en meer gespecialiseerde begeleiding van diabetespatiënten volgde Bette in 2009 de opleiding tot diabeteseducator.

Bette startte haar loopbaan destijds bij het Wit-Gele Kruis van Limburg, waar haar takenpakket vnl. bestond uit individuele begeleiding, het geven van voordrachten en voedingsvoorlichting op scholen, het organiseren van bijscholing,… In 2011 ging ze aan de slag als nutritiespecialiste bij het Jessa Ziekenhuis te Hasselt. Hier hield ze zich vooral bezig met de problematiek rond ondervoeding in de ziekenhuizen. Sinds 2019 werkt Bette bij het OPZ te Geel waar ze mensen met een psychische kwetsbaarheid zowel individueel als in groep begeleidt bij allerhande voedingsproblemen.

Opleiding

2004-2007
Katholieke Hogeschool Kempen
Departement Gezondheidszorg & Chemie – Geel
Bachelor Voedings- en dieetkunde
Met grote onderscheiding

2007-2008
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij – Nijmegen (Nederland)
Sportdiëtetiek

2009-2010
Katholieke Hogeschool Limburg
Departement Gezondheidszorg – Hasselt
Postgraduaat Diabeteseducator
Met grote onderscheiding

Relevante bijscholing

Regelmatig volgt Bette bijscholing om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwigheden en om zich verder te specialiseren.

Lidmaatschap