Gezondere levensstijl

Mogelijks verwees uw huisarts of specialist u door voor dieetbegeleiding bij overgewicht, ondergewicht, diabetes, hoge bloeddruk of een hoog cholesterol- en/of triglyceridengehalte. Het kan ook zijn dat u uit eigen initiatief gezonder wil gaan leven.

 

Bij de begeleiding van uw levensstijlaanpassing, vertrekken we steeds vanuit de adviezen voor een gezonde voeding. Geen strenge diëten die niet vol te houden zijn op lange termijn, maar wel haalbare voedingsaanpassingen. Niet diëten, maar gezonder gaan eten. En dit in combinatie met minder sedentair gedrag en meer lichaamsbeweging.

 

Tijdens de eerste consultatie vormen we ons een beeld van uw huidig voedingspatroon en uw leefgewoonten. Vanuit de anamnese stellen we samen een aangepast en haalbaar plan op. Tijdens de vervolgconsultaties bespreken we uw eet- en beweegdagboek. U krijgt tips en extra informatie voor verdere aanpassing en we beantwoorden al uw vragen. Daarnaast werken we voornamelijk rond factoren die het volgen van het dieetadvies in de weg kunnen staan (eten uit gewoonte, stresseten, emotie-eten).

 

De frequentie van de opvolgconsultaties is zeer individueel en wordt onderling afgesproken.